Vogelaar Audio CustomBuilt
Vogelaar Audio CustomBuilt®

Gitaristen zijn altijd op zoek naar het ultieme geluid. Niet alleen de gitaar is bepalend voor het uiteindelijke geluid maar ook de gebruikte versterker en de juiste luidsprekers zijn een belangrijke factor.

Uiteraard zijn er goede nieuwe (transistor)versterkers op de markt maar de voorkeur van de serieuze gitarist is nog altijd de buizenversterker en dan speciaal de oude “vintage” versterkers. Wie kent niet de Fender modellen en de oude Marshalls. De gebruikte onderdelen, het ontwerp maar ook het ontbreken van moderne elektronica maken die soort versterkers tot zulke gewilde objecten. Het geluid is onovertroffen. Jammer dat er rond 1970 niet méér van die producten zijn gemaakt want op de tweedehandsmarkt zijn ze zelden meer te koop.

Vogelaar Audio bouwt zélf custom-made versterkers !

Vogelaar Audio biedt de veeleisende gitarist een blik op het verleden; wij bouwen een serie gitaarversterkers die tot in het kleinste detail afgeleid zijn van de oorspronkelijke modellen. Een soort replica’s dus. Geen moderne gedrukte printbedrading, maar ouderwetse losse bedrading staan borg voor een zeer betrouwbaar product.

Fantastische geselecteerde eindversterkerbuizen (EL 34 of 6L6 en voor de kleine versterkers EL84 en 6V6) geven de gitarist precies die sound die een transistor je niet kán geven. De meeste modellen hebben een originele gelijkrichtbuis daar waar moderne versterkers een goedkope diodebrug gebruiken. Een gróót verschil in klank!

Er zijn meerdere replica’s om uit te kiezen waarbij de kleinere versterkers (combo’s) favoriet zijn. Gemakkelijk mee te nemen en voldoende geluidsdruk voor op het podium en zeker voor thuis, waarbij ook in de woonkamer een fantastisch geluid wordt gerealiseerd zonder de buren al te veel te hinderen. Uiteraard kan de klant kiezen uit een scala van luidsprekers maar meestal hebben de speakers van JENSEN de voorkeur omdat diezelfde speakers ook in de originele ontwerpen uit de 60’s en 70’s werden toegepast