Vogelaar Audio Assortiment
CD-spelers: er is maar één waarheid...

De CD-spelers die bij ons in de winkel staan hebben allemaal één ding gemeen: Ze moeten het meer hebben van hun prestaties dan van hun uiterlijk. Schuifjes, lichtjes en andere frutsels en fratsen staan een goed geluidsbeeld meestal in de weg; dán maar liever simpel en strak, eenvoudig en goed. Een goede mechanische constructie in het binnenwerk van de speler en een deugdelijk loopwerk vinden wij veel belangrijker dan het uiterlijk van zo'n ding.
Eigenlijk moet je er niet naar kijken maar luisteren!

Uiteraard geldt ook voor de CD-spelers hetzelfde als voor al onze leveringen:
Advies op maat, eerst kijken wat er in uw bestaande geluidset en budget past en dan pas beslissen.

Aansluiten doen we graag voor u en we gaan pas weg als alles naar tevredenheid draait. U tevreden, wij tevreden. Leuk werk eigenlijk...

Versterkers

Vogelaar Audio heeft versterkers in allerlei soorten, maten, kleuren en smaken
Dus wat dat betreft slaagt u bij ons altijd. Maar eerst vragen we meestal wat u verder nog thuis heeft staan zodat uw nieuwe aanschaf perfect past bij uw bestaande installatie. Maar misschien wilt u wel juist die ene versterker, dan doen wij natuurlijk niet moeilijk. Het zijn tenslotte úw oren.

"Waarom verkoop jij eigenlijk hoofdzakelijk Engelse merken?"

vragen mensen mij wel eens als ze weer in de winkel zijn. Ik vertel dan eerst dat ik als 14-jarig pubertje mijn eerste versterker in elkaar prutste en nu, jaren later nog steeds vind dat de "Engelsen" éérst werken aan de perfecte geluidskwaliteit en dan pas met de buitenkant aan de slag gaan. (Dat ze zulk verschrikkelijk mooi spul maken zowel qua geluid als ook de behuizing, is natuurlijk geen toeval.) Daarom alléén Engels, daarom alléén Audio.

DVD-spelers

Het is een beetje waar…DVD spelers horen eigenlijk niet bij Audio. Vogelaar Audio selecteerde echter ook al in het verleden de betere DVD spelers…waar je nog met goed fatsoen óók een beetje geluidskwaliteit kon verwachten. Gelukkig is er wel wat veranderd en zijn er DVD spelers die niet alleen een mooi beeld hebben maar vooral ook een mooi geluid. Met de komst van Blu-Ray is de beeldkwaliteit verder opgevoerd en daarmee zij ook de mogelijkheden voor een beter geluid ruim aanwezig.

Alle spelers zijn uiteraard voorzien van een HDMI aansluiting zodat er niet meer met SCART of met andersoortige pluggen gewerkt hoeft te worden. Gewoon rechtstreeks digitaal aansluiten op uw digitale scherm en we hebben de best mogelijke kwaliteit. De geluidskwaliteit is heel erg veel beter dan wat u van de oude generatie gewend was.

Om het maar helemaal bont te maken….het blijkt dat veel moderne LCD schermen (laat je niet bedonderen…LED schermen bestaan nog niet) dusdanig traag werken dat het geluid niet meer klopt bij het vertraagde beeld. In de TV wordt een truuk toegepast om alles weer in de maat te laten lopen maar als we dan dat geluid naar onze stereo willen laten lopen blijken er geen aansluitingen op het scherm meer te zitten die dit mogelijk maken. Vogelaar Audio levert U een mooie oplossing die ook nog eens een keer héél erg goed klinkt. Niks geen HomeTheater…maar mooi normaal stereo.

Draaitafels: terug van nooit weggeweest ?
Heeft u zich weleens afgevraagd waarom er nog steeds draaitafels verkocht worden terwijl we het gemak van een CD of DVD kennen? Luister dan maar eens goed en ontdek het fantastische geluid dat er tegenwoordig uit zo'n "ouderwets apparaat" komt.

De ware audioliefhebber peinst er niet over om zijn draaitafel te vervangen door iets anders. En dat heeft niets met conservatisme van doen maar alles met Audio

Een draaitafel bestaat eigenlijk uit 3 delen: een loopwerk, een toonarm en een element (of toonkop). Een perfect huwelijk tussen die 3 elementen levert de perfecte draaitafel op. Vandaar dat
Vogelaar Audio alleen maar draaitafels verkoopt met gelukkig getrouwde elementen erin. Het Engelse Rega is daar een goed voorbeeld van; in ieder geval is dit het enige merk dat we demonstreren.

Tuners: de juiste frequentie !

Van ons hoeft u echt niet een dure tuner aan te schaffen, veel tuners zijn uitstekend geschikt voor normaal gebruik. Wij adviseren u dan ook meestal om dat geld te investeren in bijvoorbeeld een beter passende versterker of een goede bekabeling voor uw speakers. Of vijfhonderd Euro Engelse drop. We noemen maar wat.

Maar we hebben ze natuurlijk wel op de plank staan in onze winkel, en eerlijk is eerlijk: Ze hebben absoluut méér diepgang dan de doorsnee tuner. Met name de klassieke muziek komt helemaal tot zijn recht en gezien het huidige kabelaanbod kan dit een behoorlijke uitbreiding zijn van uw luistergenot.

Wilt u echt afstemmen op de wereld?
Meerdere HIFI-merken hebben inmiddels een INTERNET-tuner in het pakket. Aangesloten op uw computernetwerk (meestal met een Ethernet-kabel vanaf de router soms met WIFI) opent u de poorten naar een ongekend aantal radiostations. Die duizenden stations zijn keurig gerangschikt op land of op genre zodat zoeken wel erg gemakkelijk wordt. Kies voor Jazz of kies voor Zuid-Amerika en geniet van de muziek van úw keuze.